Bästa Babysittern 2020 – Din räddning för vardagssyslor

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för jollyroom.se, babyland.se, babyshop.se, lekmer.se och litenleker.se

Det finns ett stort utbud av babysitters på marknaden och vilken man väljer till sin lilla baby är självklart individuellt. Oavsett om man är ute efter en klassisk, enkel modell eller något mer lyxigt och automatiserat så finns det mycket att välja på. Att ha en babysitter att sätta babyn i är utmärkt då det skapar en stund av frihet och ”händerna fria” för föräldrarna. Många barn uppskattar stunden i babysittern och kan nöjt sitta och gunga för sig själva samtidigt som de upplever att de har trygg närhet till resten av familjen.

BarnXpertens Bästa Babysittern 2020

4.8/5

Vinnaren

Överst på vår topplista har vi en hederlig babysitter från den välkända tillverkaren BabyBjörn. BabyBjörns babysitter Balance Soft är en klassisk babysitter med välbeprövad design. Den har funnits med sedan 60- talet och ser till stor del likadan ut nu som då. BabyBjörn babysitter lever upp till alla de krav man kan ha på en bra produkt, den är lätt att flytta från rum till rum, den har mycket bra gung och den är slitstark. Det är en produkt som ligger i topp både vad gäller funktion och kvalitet. Genom ett enkelt grepp fäller man ihop den så att den blir helt platt, på så sätt är den lätt att ta med sig på resan. Tack vare att den är nätt är den väldigt enkel att ta med sig runt om i hemmet så att man alltid kan ha sin baby nära. Den har tre olika lägen och kan med ett enkelt grepp gå från sittande gung till ett fast liggläge. Balance soft kan även användas när barnet blivit lite större, då vänder man på tyget och använder den mer som en liten fåtölj. Modellen kommer i tre olika klädslar, man väljer själv om man föredrar den svalare mesh- klädseln, den lyxiga soft jersey eller den i ren bomull. Alla tre är avtagbara och kan tvättas i maskin. Det finns även en lekbåge som man kan köpa till och som säkert uppskattas av den lite större babyn.

 • Maxvikt: 13 kg.
 • Vikt: 2,1 kg.
 • Avtagbar klädsel, tvättas i 40 grader.
 • 3 olika positioner.
 • Lekbågar finns att köpa till.
4.7/5

Nummer två på topplistan är även det en babysitter från svenska BabyBjörn. Vi uppskattar deras utbud av klassiska, användarvänliga produkter av högsta kvalitet och babysittern BabyBjörn Bliss är inget undantag. Babysittern är tillverkad av de främsta materialen för att passa alla familjens barn. Det här är en investering som kan lämnas eller säljas vidare till syskonbarn, vänner eller andra som har en liten baby att vagga på. Babyn sitter mycket komfortabelt och babysittern har ett mjukt gung som barnet lätt får igång på egen hand. Babysittern Bliss finns i tre olika utföranden. Välj mellan kviltad bomull, snabbtorkande och luftig mesh eller en supermjuk 3D- jersey speciellt framtagen av BabyBjörn. Genom att vända på tyget kan babysittern förvandlas till en barnstol för det större barnet. Det gör att produkten växer med barnet och att investeringen blir mer försvarbar. Den här babysittern kan alltså användas från det att barnet är nyfödd ända upp till två års ålder. Precis som den andra babysittern från samma tillverkare är den här lätt att fälla ihop och den tar minimal plats i packningen.

 • Maxvikt babysitter: 9 kg.
 • Maxvikt som barnstol: 13 kg.
 • Avtagbar klädsel, tvättas i 40 grader.
 • 3 olika lägen.
4.5/5

Den här babysittern är liten nog att flytta runt i hemmets alla rum och den har tre olika lägen så att man enkelt kan variera från sittande till liggande. Tiny Love 3-in-1 Rocker Napper Luxe kan absolut användas för små korta sovstunder men den rekommenderas inte för att sova i hela natten, även om den får ett sängliknande utseende när man fäller ner den. När man köper den här produkten kommer den omonterad, men det är enkelt att sätta ihop den. Som tillbehör har den har en leksaks arm som man kan använda för att aktivera och underhålla barnet. Där kan man om man vill också placera babyn egna favoritleksaker. Aktivitetsarmen kan lätt vridas bort för att inte vara i vägen eller störa om babyn ska vila. Den stora behållningen med den här produkten är främst att man kan använda den som en plats där babyn kan sitta och roa sig själv, tex. vid matbordet när familjen äter middag, eller liknande. Tiny Love 3-in-1 Rocker Napper Luxe är mer som en blandning mellan babygym och babysitter än en klassiskt gungande variant.

 • Maxvikt: 18 kg.
 • Prisklass: premium.
 • Klädseln är avtagbar och tvättas i 30 grader.
 • 3 olika positioner.
4.4/5

Stokke Steps Bouncer är en investering i den högsta prisklassen. Om man har möjlighet att välja den här babysittern är den extra mycket värd sina pengar ifall man även skaffar matstolen från Stokke. Babysittern kan nämligen placeras på matstolen och dessa två produkter ger barnet väldigt fina möjligheter att sitta med vid matbordet, från att barnet är mycket litet och tills det växer ur matstolen. Matstolen kan användas så lång tid som upp i skolåldern. Babysittern är inte alls extravagant på något sätt, men det är en lättanvänd och pålitlig produkt som är tillverkad av hög kvalitet och av fina material. Den kan vinklas i fyra olika lägen och den tillgodoser de behov som en nyfödd baby har, genom sitt spädbarnsinlägg som skapar extra stöd för den lilla. 

Babysittern kommer med en aktivitetsbåge med leksaker som lätt tas av och på vid behov. Där kan man även placera de egna favorit leksakerna. Den här babysittern fälls ihop och blir helt platt, något som uppskattas mycket av familjen som vill ta med den på resan. Genom det gummispänne som man fäster ihop den med undviker man att den fälls ut när man packar ner eller packar upp den. 

Babysittern har ett perfekt mjukt, bra gung och den större babyn kan med lätthet göra fart själv.

 • Babysitterna vikt: 3,5 kg.
 • Barnets maxvikt: 13 kg.
 • Avtagbar klädsel som kan tvättas.
 • 4 lika positioner.
 • Inget liggläge.
 • En avtagbar aktivitetsbåge för leksaker ingår.
 • Prisklass: premium.
4.3/5

Petite Chérie babysitter är en stilren modell med bekvämlighet för den minsta. Genom att låta barnet vila i sin babysitter får föräldrarna händerna fira en stund och kan passa på att göra annat. Den här babysittern ger barnet skönt stöd för kroppen och den mjuka klädseln kan lätt tas bort och tvättas i maskin. På så sätt hålla babysittern alltid ren och fräsch. Petite Chérie är en budgetvariant och har bland annat därför inte så lång användningstid. Men för den lilla babyn upp till 6 månader är den perfekt. Den kan lätt fällas ihop och den är smidig att ta med på resan. Eftersom den inte är skrymmande kan den enkelt placeras i olika rum i hemmet och följa med dit man vill. Babysittern har tre olika lägen och kan även justeras till fullt liggläge efter babyns behov.

 • Vikt på babysittern: 2 kg.
 • Barnets maxvikt: 9 kg. 
 • Används då barnet är mellan 0-6 månader, beroende på vikt och storlek.
 • Prisklass: budget.
 • Klädseln är avtagbar och tvättas i 30 grader.
4.1/5

Carenas babysitter Landsort är en stabil modell som känns mycket trygg och säker för den lilla babyn. Den är av modell större, men det upplevs bara som positivt att den är så pass stadig i konstruktionen.  Babysittern har en bra lekbåge och ett skönt nackstöd. Sittdelen är relativt plan och den kan användas för de mindre barnen, upp till 9 kg. När man använder babysittern till ett spädbarn kommer det praktiska och mjuka nackstödet väl till användning. Klädseln är av ett material som är lätt att torka av och hålla rent. Det går även bra att avlägsna överdraget helt för att skölja upp det för hand vid behov. Babysittern är utrustad med handtag som gör att den enkelt kan flyttas med runt i hemmet från rum till rum. Den här budgetvarianten kan inte fällas ihop. Vill man packa med den kan man montera isär den med hjälp av att avlägsna fyra sprintar, då fälls den ihop. Det är ingen stor apparat, utan görs relativt smidigt. Man kan själv justera om babysittern ska vara gungande eller fast. Babysittern har en lekbåge där man även kan fästa sitt barns favoritleksaker. 

 • Vikt på babysittern: 3,1 kg.
 • Barnets maxvikt: 9 kg.
 • Avtagbar klädsel som tvättas för hand. 
 • Tre olika lägen.
 • Prisklass: Budget.
4/5

Cybex är en tysk tillverkare av kvalitetssaker för barn. Den här fina babysittern i stilren design passar in i alla hem och den har en lång användningstid. Även om priset är högt får man räkna in att den kan användas ända från det att barnet är nyfött till och med att det är ca 3 år. Babysittern ger barnet en upphöjd plats både för matning, lekaktiviteter och vila. Den har blivit belönad med ett designpris under 2018, Red Dot Design Award, och vi uppskattar dess innovativa utformning. Cybex LEMO har ett justerbart ryggstöd med två valbara positioner. Den har en löstagbar 5- punktssele och är skapad för att ge en perfekt självgungning, vilket är bra när babyn ska vila. Om man vill kan man komplettera med en LEMO- stol och/ eller en LEMO stol trä. Med sele kan babysittern användas för barn mellan 0-6 månader och utan sele kan den användas upp till 3 år. Babysittern har ett bra gung och är en säker och trygg plats för babyn att spendera tid i.

 • Anpassad för barn mellan 0-3 år.
 • Maxvikt på barn med sele: 9 kg.
 • Maxvikt på barn utan sele: 15 kg.
 • Klädseln är avtagbar och kan tvättas i 40 grader.
 • Prisklass: premium.
3.9/5

Babysittern från Kinderkraft är en färgglad följeslagare för den lilla babyn. Med en rolig aktivitetsbåge med leksaker, musik och vibration kommer den här produkten säkert att bli mycket uppskattad. Det finns 8 olika melodier att välja mellan och babyn kommer säkert att roas av dem alla. Genom att välja någon av de tre vibrationslägen som ingår kan babyn få njuta av en skön vilostund när den behöver en paus från leken och alla aktiviteter. Det här är mer än en viloplats, den här babysittern har många bra funktioner och egenskaper. Tack vare att den har en låg vikt och att den är smidig att fälla ihop kan den enkelt tas med på resan eller flyttas undan när den inte används. Den har gummibeklädda fötter som hjälper babysittern att stå stadigt och säkert på golvet med den lilla babyn

 • Rekommenderas för barn från 1-12 månader.
 • Vibrerar i tre olika nivåer.
 • Musik ingår.
 • Aktivitetsbåge med leksaker.
 • 3- punktsbälte.
 • Prisklass: budget.

Babysitter

Varför ska man köpa en babysitter?

Att använda en babysitter när barnet accepterar att vara en stund för sig själv är en god ide´. Många små barn kan sitta nöjda och gunga lite för sig själva, med full koll på vad som händer runt omkring dem. Vissa babysitters har sk. lekbågar som man kan ta till för att stimulera barnen att leka en stund med färgglada och pedagogiska leksaker. Små barn behöver mycket närhet och den största delen av dagen med en baby bär man på barnet eller har barnet i famnen. En babysitter kan då utgöra en skön avlastning tex. vid matlagning, om man behöver ta en dusch eller vid något annat tillfälle. Innan man får barn kan det verka märkligt, men att ha en babysitter som man lätt kan ta med sig in i badrummet är faktiskt en riktigt bra ide´.

Hur ska en babysitter se ut?

Eftersom det finns ett så stort användningsområde för den här typen av produkt så finns det också många olika varianter på marknaden. Det är allt från den äldsta typen som har en enkel stålram och en bit tyg, till högteknologiska maskiner med en massa aktivitetsleksaker och färgglad design. Att babyn ska sitta eller ligga bekvämt är naturligtvis viktigt. Vissa modeller kan man reglera ryggstödet på. Det kan vara en bra funktion om babyn somnar i babysittern. Många små tycker om de gungande rörelserna och passar på att ta en liten tupplur i sin babysitter.

Vad ska man tänka på när man väljer sin babysitter?

Först och främst kan det vara bra att som förälder fundera på hur och var man vill använda babysittern. Om man vill kunna flytta den från rum till rum är en enkel, lätt konstruktion bäst. Vill man ta med den på resa och lätt kunna packa med den i bilen gäller samma sak. En enkel modell som är lätt att fälla ihop underlättar all transport. Om man däremot vill ha en babysitter som står på ett ställe, tex i vardagsrummet så att babyn kan roa sig själv medans föräldrarna tittar på tv, ja, då kan man satsa på en mer högteknologiska variant med fler lekalternativ.

Ta reda på vilket material babysittern är tillverkat av. Är det ett ekologiskt framställt tyg, går det lätt av ta av klädseln och tvätta? Hur gungar babysittern? Går det att få den att gunga mjukt eller är den hackig? Kan man ställa in den så att den hålls i ett fast läge? Är det enkelt för babyn att få babysittern i rörelse på egen hand, eller måsta man vara med och ge ny fart hela tiden?

Hur vi valde våran topplista

Genom att söka på olika tester och läsa produktinformation på internet har vi satt ihop den här topplistan. Vi har valt produkter som vi tycker verkar bra ur ett användarperspektiv och letat efter trygga, säkra produkter av hög kvalitet.

Sammanfattning

Våra favorit -babysitters som vi valt att placera i toppen av vår lista är modeller som påminner till stor del om de som funnits i väldigt många årtionden. De är klassiska, välbeprövade, mjukt gungande, lättanvända produkter som kan återanvändas i generationer. Vi uppskattar att de kan ärvas eller säljas vidare, att de är hållbara och enkla i sin utformning. Vilken babysitter man väljer är helt individuellt och det utgår mycket från vilka funktioner man önskar av sin produkt. Idag finns det massor med fina och roliga babysitters på marknaden, så det finns verkligen något för alla!

Referenser/ källor

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.