Bästa Bärselen 2021 – Stort Bäst i test Bärsele

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för jollyroom.se, babyland.se, babyshop.se, lekmer.se och babyv.se

Det är inte bara väldigt praktiskt med bärselar, det är även oerhört mysigt. Att få prata med sin jollrande bebis samtidigt som man slipper dra barnvagnen genom snö eller trängas på bussen, är det maximala för både dig som föräldrar och för din lilla älskling. Men som med alla bebis-produkter på marknaden är det en djungel att hitta sig fram till den absolut bästa för dig. I den här artikeln har vi rangordnat de bästa bärselarna utefter deras olika egenskaper och prisklasser, för att göra det lite enklare för dig att hitta den bästa bärselen för dig.

BarnXpertens Bästa Bärselen 2021 - Bäst i test

4.9/5

Vinnaren

Ergobabys modell Omni 360 är utformad för fyra olika bärpositioner; med barnet på magen kan den sitta framåt och bakåtvänd, samt sittandes på ryggen kan de sitta framåt och bakåtvänd. Selen går att användas från 3,2 kilo till 20 kilo och det behövs inget spädbarnsinlägg, utan går att justera storlek i och med att barnet växer. Barnet kan ammas medan det sitter i selen. Omni 360 har korsbara axelremmar, vadderat höftbälte och ett extra stöd i korsryggen för att du ska kunna bära din bebis och samtidigt ha ett ergonomiskt stöd. Selen har en inbyggd huva med UPF 50+ och en avtagbar väska. Godkänd som höftvänlig produkt för din bebis av International Hip Dysplasia Institute. Tvättas i 30°C. 

 • Babyhuva
 • Ergonomisk
 • Andas
 • Går att amma i
 • Kan användas tills barnet väger 20 kilo
 • Godkänd av International Hip Dysplasia Institute
4.8/5

Med Stokkes sele MyCarrier kan du både bära din bebis på ryggen, eller på magen med barnet sittandes utåtvänd samt inåtvänt. Stokke har valt att satsa på komforten med den här selen både för dig och din bebis, och är tillverkad i mjukt bomullsmaterial. Med ett inbyggt huvudstöd ger den support till din bebis huvud, och hjälper även den att få en bättre utsikt. MyCarrier är godkänd av International Hip Dysplasia Institute för att försäkra dig om att den är bra för din bebis höfter. Selen kommer i tre delar som består av föräldrasele, ryggsele samt magsele och är tillverkad i OEKO-Tex certifierat material.

 • Från 9 månader
 • Upp till 15kg
 • Reglerbar sitthöjd
4.7/5

Lillebabys bärsele Complete All Seasons kan du använda från att din bebis är nyfödd fram tills att den väger 20 kilo. Du behöver inget spädbarnsinlägg utan selen justeras med hjälp av en expanderbart skydd för att ge stöd åt din bebis nacke och rygg. Du kan bära din bebis på magen med barnet sittandes utåtvänd och inåtvänt eller sittandes på ryggen eller på höften.

 Selen Complete All seasons har ett tjockt höftbälte, svankstöd samt vadderade axelband för att göra det så ergonomiskt för dig som bär som möjligt. Det finns även ett meshtyg som går att plocka fram vid varmare temperaturer, för att behålla din bebis sval. Den har även ett sol- och vindskydd som även kan fungera som stöd för bebisens huvud och en smidig förvaringsficka. Selen finns i 5 olika stilar och färger.

 • Upp till 20kg
 • 4 olika bärlägen
 • Prisklass: Premium
4.6/5

Tula Explore är utformad för att du ska kunna bära din bebis i tre positioner; inåtvänd, framåtvänd samt på ryggen, varav alla tre positioner är snälla mot din bebis höfter och ryggrad. Den har justerbara remmar som gör att den kan användas från 3,4 kilo till 20 kilo, utan att använda spädbarnsinlägg. 

Tula Explora har även vadderat nackstöd för din bebis känsliga nacke och vadderade axelremmar för din komfort. Selen är gjord i 100% bomull och tål maskintvätt. Tula Explore har en inbyggd ficka på magen samt en avtagbar huva som skyddar mot solen.  Selen finns tillgänlig i 8 färger vilket gör att du kan välja en personlig favorit. 

 • Upp till 20kg
 • Finns i många färger
4.5/5

Najells snyggt designade bärsele Original är för dig som inte vill kompromissa din stil för komfort! Med bärselen Original kan du bära din bebis från och med att den väger 3,5 kilo tills att den väger 15 kilo. Selen är OEKO-Tex certifierad och är fri från ämnen som kan vara skadliga mot din bebis, och på insidan är den klädd med ett mesh-tyg för att bevara din bebis sval när det råder varmare temperaturer. 

Originalselen är klassad som säker för din bebis höfter av International Hip Dysplasia Institute och är även ergonomisk för spädbarnets position. Selen är utrustad med ett brett midjebälte för att ge ett starkt stöd för axlar och rygg, har justerbara vadderade axelremmar samt en ficka på midjebältet. Remmarna har magnetlås för att du enkelt ska kunna ta av och på selen med enbart en hand. Najells Original finns i beige, grått och svart. Kan tvättas i 40°C.

 • Upp till 15kg
 • godkänd av International Hip Dysplasia Institute 
4.4/5

Babybjörns modell Move är utformad för att ge ergonomiskt stöd för dig som bär, med midjebälte och ryggstöd som ger extra stöd för tyngden samt vadderade axelband kan du bära barnet längre stunder. För barnet går det att reglera huvudstödet för att alltid ge huvudet stöd, och har en justerbar benställning, vilket gör det bekvämt för barnet att sitta. Selen kan användas från det att bebisen väger 3,2 kilo till 12 kilo. Allt material är klassat som OEKO-TEX vilket gör den säker för barnet att snutta på. Barnet kan även sitta framåtvänd. Selen är godkänd som höftvänlig produkt för din bebis av International Hip Dysplasia Institute. Går att tvätta i 40°C. Finns i färgerna grå, grafitgrön, samt antracitgrå.

 • Upp till 12kg
 • godkänd av International Hip Dysplasia Institute 
4.4/5

Beco Geminis bärsele är den billigaste i vår jämförelse! Selen kan användas från 3 kilo till 16 kilo. Den är utformad för fyra bärlägen; barnet kan sitta på höften, på ryggen samt framåtvänd och bakåtvänd på magen, och ger ett ergonomiskt stöd till ditt barn i alla lägen. Den har även ett fodrat stöd för din bebis huvud och fodrade axelvaddar för din komfort, samt flera justerbara band för att få ett personligt stöd. Selen är gjord i 100% bomull och går att tvätta i maskinen.

 • Upp till 16kg
 • Prisklass: Budget

Bärsele

Små barn behöver närhet och trygghet, men som småbarnsförälder tar hushållssysslorna aldrig slut; mat ska inhandlas, mat ska tillagas, disk ska diskas, och kläder ska tvättas. Allt det, och lite till, samtidigt som man ger all sin uppmärksamhet till sin lilla älskling. Det är svårt, men genomförbart om du har en bärsele. Med en bra bärsele får du dina händer fria till att utföra sysslor i hemmet samtidigt som du har ditt barn nära och tryggt. 

Det är inte bara väldigt praktiskt med bärselar, det är även oerhört mysigt. Att få prata med sin jollrande bebis samtidigt som man slipper dra barnvagnen genom snö eller trängas på bussen, är det maximala både för dig som föräldrar och för din lilla älskling. Små barn sover dessutom väldigt gott till rörelserna från sin gående mamma eller pappa och känner sig oftast väldigt lugna av förälderns närhet.

Men att bära sitt barn flera timmar om dagen kan bli tungt, och det är väldigt viktigt att komma ihåg att vara rädd om sin rygg mitt i allt bärande. Att ha en bärsele som är ergonomiskt utformad för att användas flera timmar om dagen är viktigt, för att din rygg inte ska betala kvittot för bärandet. Det växande barnet måste också sitta i en bra position, då dess skelett är extra känsligt för externa påfrestningar. Att investera i en bärsele där ergonomi både för förälder och barn är prioriterat är det absolut säkraste, och kommer ge era många härliga dagar tillsammans utan ryggont. 

Som alltid när man ska köpa bebis-produkter är det en djungel att hitta sig fram till den absolut bästa för en själv och ens barn. Utbudet av bärselar är oändligt och det kan vara svårt att veta vad man ska leta efter, och dessutom kommer det ut nya varianter på marknaden hela tiden. I den här artikeln har vi jämfört sju olika bärselar och rangordnat de utefter deras olika egenskaper och prisklasser, för att göra det lite enklare för dig att hitta den rätta bärselen för dig och din bebis.

Vem behöver en bärsele?

En bärsele är till för dig som smidigt vill kunna bära ditt barn och samtidigt kunna ha båda händer fria. Till skillnad från en barnvagn så har du barnet nära intill dig hela tiden samtidigt som du att tar dig fram smidigare. Bebisar och småbarn föredrar också att vara nära sina föräldrar,  där tryggheten finns, så mycket som möjligt. Eftersom att barnets hela tyngd hamnar på dig är det viktigt att ha en bärsele som är ergonomisk för dig, men även för ditt barn. 

Vad ska man tänka på när man ska köpa bärsele?

Beroende på hur ofta och hur långa stunder du behöver bärselen, bör du främst ha ergonomin i åtanke i första hand. Det är viktigt att du som bär är försiktig med din rygg, men glöm inte bort barnets ergonomi. Det är viktigt att hela tiden vara noggrann med barnets position, eftersom att små barn växer snabbt och därmed behövs selens justeringar anpassas.

Hur vi valde topplistan

Vi har nått resultaten i denna undersökning genom att jämföra komfort, prisklass, ergonomi,  godkänd vikt och ålder, samt design. Vinnaren, Ergobaby Omni 360, har prioriterat ergonomin för både förälder och barn, och dess godkännande från International Hip Dysplasia Institute är ett intyg på det. Ergobaby har även tänkt på att göra det effektivt för vardagliga situationer, såsom om bebisen behöver amma kan den göra det utan att man behöver krångla ur barnet ur selen. Vinnaren är både ergonomisk och effektiv, de två avgörande egenskaper hos en bra bärsele. Att Ergobaby Omni 360 dessutom går att ha upp till 20 kilo gör att det blir en långvarig investering att köpa den här selen.

Sammanfattning

Det är som sagt som att ta sig igenom en djungel när man letar efter produkter till sin bebis. Det ska vara ekonomiskt, ergonomiskt, bra material och hållbart, och det finns minst två dussintals sidor att ta sig igenom innan man hittar den absolut bästa produkten. Vi hoppas att den här guiden kan underlätta för dig att hitta den bästa bärselen. 

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.