Bästa Badbaljan 2021 – Bäst i test Badbalja

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för babyv.se, jollyroom.se, babyland.se, outdoorexperten.se och babyshop.se

Att investera i en badbalja för din nyfödda är ett måste. Detta praktiska hjälpmedel säkerställer att du kan bada ditt barn, med full säkerhet och ett optimalt sittläge som gör badtimmen mer bekväm för både dig och din småtting. För att badbaljan ska vara praktisk att använda, är det dock viktigt att den har en ergonomisk konstruktion, samt att den är tillverkad av tåliga material som gör att den håller. Vi har rannsakat marknaden efter den bästa badbaljan 2021 och dessutom inkluderat en topplista med de modeller som vi anser är mer utmärkande. Välj en badbalja som faller dig i smaken och du kan direkt omvandla badstunden till dagens höjdpunkt!

BarnXpertens Bästa Badbaljan 2021 - Bäst i test

5/5

Vinnaren

Varumärket Skip Hop har designat denna mysiga och praktiska badbalja Moby. Med sin fina design och ergonomiska utformning, blir den snabbt en favorit som underlättar rengöring av ditt barn.

Tack vare ett integrerat stöd i materialet mesh, sitter ditt barn bekvämt tillrätta under badet. Stödet är även justerbart, för att det ska kunna anpassas efter hur ditt barn växer. Detta gör att badbaljan Moby kan användas direkt efter födseln och sedan upp till runt 6 månaders ålder med inkluderat stöd. När ditt barn har lärt sig att sitta på egen hand, kan det integrerade stödet enkelt avlägsnas och badbaljan kan då fortsätta användas.

För att ditt barn ska sitta säkert tillrätta har badbaljan försetts med ett invändigt anti-halkskydd. Det plastmaterial som baljan har tillverkats av är helt fritt från PVC och ftalater, för att säkerställa att den uppfyller samtliga säkerhetskrav. Moby är en mycket bekväm och multifunktionell badbalja, som kan användas i många år framöver.

 • Integrerat stöd
 • Fri från PVC och ftalater
 • Kan användas direkt efter födseln
 • 2 sittpositioner
 • Premiumval
4.8/5

Flexi bath Bundle har satts samman för att ge dig en komplett och multifunktionell upplevelse. Varumärket Stokke har inkluderat flera extra tillbehör, tillsammans med badbaljan för att den ska kunna användas från födseln och sedan kunna anpassas efter hur ditt barn växer.

En stor utmärkande faktor med Flexi bath Bundle är att den är extremt lätt. Den är dessutom vikbar, för att ta upp mindre plats i hemmet när den inte används. Inkluderad sittställning ger ditt barn en optimal sittposition som är ergonomisk och bekväm. Badbaljans halkskydd säkerställer också att ditt barn sitter stadigt, när sittställningen inte längre används.

Denna modell från Stokke har tillverkats av de tåliga materialen PP och TPE. Detta gör att badbaljan kan brukas i många, många år framöver och fyller flera funktioner i hemmet.

 • Material: PP och TPE
 • Med halkskydd
 • Kan användas direkt efter födseln
 • Ergonomiskt utformad
 • Multifunktionell
4.7/5

Badbaljan Vasco Badbalja från varumärket Thermobaby, har designats för att ditt barn ska sitta bekvämt och säkert. Dess form är därför ergonomiskt utformad och kan användas efter att ditt barn kan sitta upp på egen hand, alternativt kan du köpa till ett passande badbaljestativ, om du vill att den ska vara kompatibel från födseln.

Vasco Bath Lily har rundade kanter för att ge ett stilrent intryck. Detta gör det även enklare för dig att bada ditt barn på ett mer bekvämt sätt.

Det plastmaterial som badbaljan har tillverkats av är robust och tåligt, för att baljan ska kunna användas en lång tid framöver. Om du letar efter en stilren modell som du själv kan anpassa efter ditt barns ålder, lämpar sig denna badbalja från Thermobaby ypperligt.

 • Säljs utan stöd
 • Tålig och robust
 • Rundade kanter
 • Ergonomiskt utformad
 • Bekväm design
4.6/5

Denna lyxiga och stilrena badbaljan Lyx kommer från varumärket Thermobaby. Den är designad för att kunna användas med eller utan badstol och kan enkelt placeras i badkaret. För att innehållande vatten enkelt ska kunna dräneras, har badbaljan försetts med en plugg som gör att vattnet enkelt kan rinna ner i badkaret.

Storleken på badbaljan har även skräddarsytts för att ditt barn ska kunna sitta bekvämt tillrätta och då den även är ergonomiskt utformad underlättar det hanteringen och ger en optimal sittposition.

För att badbaljan ska stå stabilt och vara tålig, har den tillverkats av det mycket uppskattade materialet polyetylen. En mycket fin badbalja som gör att du kan bada och leka med ditt barn i vattnet med full kontroll och en bra komfort

 • Material: polyetylen
 • Tålig och robust
 • Kan användas med eller utan badstol
 • Ergonomiskt utformad
 • Med avloppsplugg
4.5/5

Badstolen från Kaxholmen har en design som kan användas helt fristående, eller tillsammans med en badbalja. Detta gör då modellen mycket multifunktionell och är ett inköp som passar de flesta föräldrar, med en nykomling i familjen.

Denna modell är särskilt utformad för att kunna placeras i ett badkar. Detta gör hanteringen mycket enkel och du har en förbättrad rörelsefrihet. Men Kaxholmen har också säkerställt att denna modell passar dig utan badkar och kan därför kombineras med någon av varumärkets badbaljor.

Modellen har tillverkats av robust plast och är formad för att ditt barn ska ligga skönt tillrätta. Ett perfekt verktyg för nyfödda barn, som ännu inte lärt sig att sitta upp själva.

 • Kan användas i badkar
 • Med eller utan badbalja
 • Tillverkad av robust plast
 • Ergonomiskt utformad
 • Förbättrad rörelsefrihet
4.5/5

Denna badbalja från Kaxholmen är ett prisvänligt och mycket funktionellt inköp, som gör det enkelt och smidigt att bada och tvätta ditt barn. Modellen säljs utan badstol, så om du letar efter en badbalja att använda direkt efter födseln, måste detta köpas till. Det halkfria underlaget säkerställer att ditt barn sitter på plats, vilket därmed minskar olyckor.

Badbaljan har designats med en praktisk avloppstapp i botten, som gör att du kan placera baljan direkt i badkaret och sedan tömma ut vattnet genom att öppna upp tappen.

Vid köp kan du välja mellan två olika färger, för att kunna göra ett skräddarsytt val. Badbaljan har dekorerats med en söt liten stjärna, som därmed gör badbaljan till en fin inredningsdetalj.

 • Kan användas i badkar
 • Säljs utan badstol
 • Avloppstapp
 • Ergonomiskt utformad
 • Prisvänlig modell
4.5/5

Den mycket prisvänliga badbaljan Laguna har designats för att kunna användas direkt från födseln och sedan upp till 12 månaders ålder. Badbaljan är ergonomiskt utformad, med flera praktiska tilläggsfunktioner som underlättar hanteringen.

Däribland har en mindre tapp på badbaljans botten inkuderats, för att du snabbt ska kunna avlägsna vattnet. Detta gör då att Laguna kan användas i badkar eller i duschen.

Modellens vackra design och färg i pärlemo, gör att den smälter in i badrummen och är multifunktionell. Ett bra inköp för nyblivna föräldrar som letar efter en prisvänlig modell, som trots detta är mycket väldesignad.

 • Prisvänlig
 • Ålder: 0-12 månader
 • Avloppstapp
 • Ergonomiskt utformad
 • Multifunktionell

Bästa Badbaljan 2021

Vad är en badbalja?

En badbalja är designad för att du ska kunna tvätta eller bada ditt barn på ett säkert sätt. Baljans form ger stöd åt ditt barn och gör upplevelsen mer behaglig.

För nyfödda barn måste de flesta badbaljor dock kombineras med en badstol eller stöd. Eftersom ditt barn i väldigt tidig ålder ännu inte lärt sig att sitta självständigt, är detta ett nödvändigt tillbehör som ger stöd åt ditt barns huvud. Om ditt barn redan har lärt sig sitta, kan du dock kika på en enkel badbalja, som gärna har försetts med halkskydd för att ditt barn ska sitta stabilt på plats.

Vem behöver en badbalja?

Att investera i en passande badbalja är ett måste för barnets första år i livet. Detta verktyg hjälper till under badstunden och ger stöd åt barnets huvud. Helt klart en stor uppgradering från tvättning i diskhon och som även är mer ergonomisk att använda, för både dig och ditt barn.

En badbalja behöver inte vara en särskilt kostsam investering och för endast några hundralappar, kan du slå fast vid en stabil och praktisk modell som underlättar dessa vardagliga bestyr avsevärt. En ren och glad bebis, är en glad förälder!

Vad är skillnaden mellan en badbalja och badstol?

På marknaden finns det mängder av olika badbaljor och vissa då även med inkluderad badstol. Finns det någon skillnad mellan dessa och vilken funktion fyller då egentligen badstolen?

Beroende på ditt barns ålder är det viktigt att du kikar på lite olika alternativ. Nyfödda barn som då ännu inte lärt sig sitta upp, kommer att behöva lite extra stöd i badbaljan för att den ska kunna vara funktionell och säker. För nyfödda barn ska då en badstol inkluderas inuti badbaljan om den inte går att använda separat. Badstolen som är ergonomiskt utformad gör det enklare att hålla ditt barn rent under deras första månader i livet. Ställningen ger även extra stöd åt barnets känsliga huvud, för att du ska kunna fokusera på annat under badet.

Men om ditt barn har lärt sig sitta kan du använda endast själva baljan, då barnet inte längre behöver samma stöd. Det är dock viktigt att baljan har en anpassad form och gärna att den har ett bra halkskydd. Letar du efter ett multifunktionellt val så ska du kika på en komplett badbalja med inkluderad badstol eller sittställning, som efter några månader kan avlägsnas.

Vad ska man tänka på när man ska köpa en badbalja?

Att köpa en passande badbalja kan vara knepigt om du inte riktigt vet hur den bör vara utformad. Det är till exempel viktigt att du har dess material och form i åtanke, då det är viktigt att den är robust och tålig, samtidigt som den ska vara ergonomiskt utformad. En kombination av dessa faktorer säkerställer att modellen är praktisk att använda och att ditt barn ligger skönt under badet.

En annan sak som du ska tänka på är om den bör inkludera en badstol eller sittställning. Detta beror på hur stort ditt barn är och hur du planerar att använda den. Nyfödda barn kräver extra stöd under badstunden och det är då viktigt att du väljer en modell som kan användas direkt från födseln och därefter även när ditt barn kan sitta upp själv.

Så vilka material är då extra uppskattade för badbaljor? För att badbaljan ska vara enkel och praktisk att använda är det viktigt att den är robust och enkel att rengöra. Men utöver detta bör modellens vikt även vara låg, då detta underlättar hanteringen lite extra. Detta gör att de flesta badbaljor och badstolar idag tillverkas av gjuten plast. Plast är robust, tåligt och kan enkelt torkas av efter användning.

Ytterligare funktioner som är utmärkande för badbaljor är om de har utformats med en avloppstapp, som gör att du enkelt kan avlägsna vattnet efter användning direkt ner i badkaret eller duschen.

Hur vi valde våran topplista

Vi påbörjade denna topplista och artikel med att jämföra marknadens utbud av badbaljor, för att sedan kunna ta ut de mer utmärkande valen. Det var framförallt några särskilda funktioner som vi hade särskilt i åtanke, vilket var produkternas material, design och hur badbaljan är konstruerad. Övriga funktioner som inkluderad badstol eller avloppstapp, gav produkterna ett extra plus i kanten, då detta underlättar användningen och hanteringen avsevärt.

För att hitta all den information som vi behövde för att kunna få en bra förståelse om badbaljor och dess användning, valde vi att läsa andra topplistor, bloggar, forum och artiklar om hur en bra badbalja bör vara utformad.

Några framstående hemsidor som Barntopplistan och Barnkojan har skapat informativa artiklar som vi fann väldigt hjälpsamma. Deras iakttagelser lade därför grund för våra egna utlåtanden, där vi även hade kundrecensioner i åtanke.

Sist men inte minst valde vi även att inkludera modeller i lite olika prisklasser och för olika stora barn, för att du ska kunna göra ett skräddarsytt val som dels faller dig i smaken. Men som även är inom ramen för din budget.

Sammanfattning

Att investera i en badbalja i en passande storlek och form är ett måste för samtliga småbarnsföräldrar. En badbalja säkerställer att du kan tvätta ditt barn med en mer säker hand, samtidigt som dess utformning säkerställer att ditt barns känsliga huvud får rätt stöd och inte hamnar under vattnet.

En stabil och funktionell badbalja kan även kombineras med en badstol, om ditt barn inte har lärt sig sitta själv. Några huvudsaker som du ska kika lite extra på vid val av badbalja är att den är tillverkad av tåliga material som är stabila och som gör modellen enkel att rengöra efter användning.

För att underlätta ditt val har vi skapat en topplista, där vi listar marknadens bästa val av badbaljor. Dessa faller inom lite prisklasser. för att du ska kunna göra ett val som baseras på dig och din budget. Vilken är din favorit?

Referenser/ källor

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.