Bästa Regnkläderna för barn 2021 – Bäst i test Regnkläder

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för babyv.se, jollyroom.se, babyland.se, outdoorexperten.se och babyshop.se

Att plaska i vattenpölar och leka ute i regnet är någonting som många barn uppskattar att göra. Men för dig som förälder kan detta leda till mycket tvätt och extra bestyr. Genom att investera i ett par funktionella och praktiska regnkläder kan du hålla ditt barn sysselsatt ute i regnet och kläderna skyddar även ditt barn från kyla och vind.

Ett par praktiska regnkläder ska vara tillverkade av tåliga material med en hög vattenpelare. Du kan sedan själv välja om du vill investera i en jacka, full regnmundering eller ett par vattentåliga regnbyxor. Vi har efter noggranna jämförelser av marknadens utbud, utsett de bästa regnkläderna för barn 2021. Det enda du behöver göra är att välja din favorit!

BarnXpertens Bästa Regnkläderna för barn 2021 - Bäst i test

5/5

Vinnaren

Det tvådelade regnstället Boardman från varumärket Didriksons är designad för att ge ditt barn en god rörelsefrihet, samtidigt som det skyddar ditt barn från regn och vind. En multifunktionell investering som gör att du kan leka med ditt barn utomhus, oavsett väder. Med vattenpelare på 8000 millimeter, hålls ditt barn torr oavsett regnmängd. 

Boardman är tillverkad i ett två-lager där både byxornas och jackans yttermaterial är tillverkad av det mycket uppskattade materialet Galon®. Detta är ett av marknadens allra mest slitstarka och regntåliga material som används för regnkläder. Den inre delen på kläderna är tillverkad av 100% Polyester, som är uppskattat för sin goda andningsförmåga och värmeisolering. Kombinationen av material ger dig ett regnställ som aldrig sviker. 

 • Tvådelat regnställ
 • Yttermaterial: 100% Galon® (Polyuretan)
 • Ger god rörelsefrihet
 • Extra förstärkning vid knäna
 • Svetsade sömmar
4.8/5

Den fodrade regnjackan Aktiv som är framtagen av varumärket Tretorn, har designats med flera utmärkande funktioner som håller ditt barn varm och torr när det regnar. Passar perfekt för lek utomhus i dåligt väder eller att bäras på väg till förskolan, i händelse av att du överraskas av en plötslig regnskur.

För att hålla ditt barn varm har den ett invändigt skönt foder i fleece, som ligger skönt mot huden och som även torkar snabbt. Regnjackan är försedd med en praktisk huva som kan justeras och avlägsnas vid behov. Både ärm- och jackslut har försetts med en flexibel resår som stänger ute fukt och kyla, samtidigt som det ger jackan en oslagbar passform.

Jackan är tillverkad av material som gör den vegansk, samt har svetsade sömmar och en vattenpelare på hela 8000 millimeter, för att den ska kunna användas i samtliga väder. Ett utmärkt val för dig som letar efter en funktionell regnjacka, som även klarar av kallare temperaturer.

 • Vattenpelare: 8000 millimeter
 • Foder: Fleece
 • Avtagbar huva
 • Reflex detaljer
 • Svetsade sömmar 
4.7/5

Den fina och väldesignade regnoverallen Nordskog går att köpa i en mängd olika färgkombinationer, för att vara helt skräddarsydd till ditt barn.

Praktiska funktioner och slitstarka material, gör även denna modell oerhört funktionell och varm att använda. Det yttre materialet är tillverkat av 100% PU som har en vattenpelare på 8000 millimeter och insidan har försetts med ett varmt foder i fleece.

För att säkerställa att vatten inte kan ta sig in i overallen, har den försetts med svetsade sömmar och täckt dragkedja. Detta i kombination med Nordskogs material, ger dig regnkläder som du verkligen kan lita på.

 • Vattenpelare: 8000 millimeter
 • Foder: Fleece
 • Täckta dragkedjor
 • Flera olika färgkombinationer
 • Bra passform
4.6/5

Den vind- och vattentåliga regnjackan Lampi är tillverkad av OEKO-TEX-certifierat polyester, som har en ytbehandling i polyuretan för att vara extra tålig och praktisk att använda i starka regnskurar. Detta ger således regnjackan en vattenpelare på 8000 millimeter, som är optimalt för att kunna användas i flera olika väder. 

 

Jackan har försetts med flera olika reflekterande detaljer, som håller ditt barn synlig i dimma eller svårare ljusförhållanden. Den har dessutom försetts med en praktisk huva som skyddar ditt barns nacke och huvud lite extra när det är kallt ute. 

 

För att jackan ska sitta bekvämt under lekstunden utomhus, har den konstruerats för att ha en bra passform och resåren i ärmsluten gör att den sitter som en smäck. Ett bekvämt val som skyddar vid vind och kraftigt regn. 

 • Vattenpelare: 8000 millimeter
 • Material: OEKO-TEX- certifierat polyester
 • Med justerbar huva
 • Ärmslut med resår
 • Bra passform
4.5/5

Waterman är ett tvådelat set från varumärket Didriksons, som har designats för att klara av tuffa väderförhållanden. Tillverkningsmaterial och passform har därför anpassats för att detta set ska vara 100% vattentålig.

Byxorna är en något högre Bib-modell som skyddar lite extra mot kall luft och regn. Hängselbyxorna säkerställer också att fukt inte letar sig in under jackan. Både byxor och jacka är tillverkad av det mycket uppskattade materialet Galon® och byxorna har även en trikå insida.

För att ge ditt barn en förbättrad komfort har hela detta set konstruerats med ett 4-vägsstretchtyg som ökar rörelsefriheten under lekstunden. Waterman Kids Set är därför ett passande val för dig prioriterar komfort och som letar efter en mycket skyddande modell.

 • Bra rörelsefrihet
 • Material: Galon®
 • Bib byxor av högre modell
 • 100% vattentålig
 • Reglerbara hängslen
4.5/5

Om du letar efter ett mycket praktiskt och bekvämt regnställ för mindre barn som är mer prisvänligt, rekommenderar vi att du kikar närmare på Tihku från varumärket Reima. Trots sitt pris är regnstället utformat med flera utmärkande funktioner och är även tillverkad av högkvalitativa material som håller ditt barn varm.

Detta set är designad för barn med en storlek på 80 eller 92 och har en väldigt diskret och stilren form och nyans som gör den till ett passande inköp för de flesta barn. Byxorna är elastiska för att sitta skönt under lekstunden och jackan har försetts med reflekterande detaljer som håller ditt barn synlig.

För att skydda lite extra vid kraftigt regn har byxsluten försetts med avtagbara fothällor och byxornas hängslen kan enkelt justeras för att passa ditt barn.

 • Reflekterande detaljer
 • Justerbara hängslen
 • Avtagbara fothällor
 • Svetsade sömmar
 • Tvådelat set
4.5/5

Regnkappan CeLaVi har en mycket fin design som gör den lika snygg att kolla på, som den är praktisk att använda när det regnar ute. Denna trendiga regnkappa går att köpa i en rad olika storlekar som sträcker sig från 80-120. Detta gör att du kan anpassa valet efter ditt barn. 

Regnjackan har tillverkats av 100% polyester, som har behandlats med polyuretan för att vara extra tålig vid regn. Jackan har försetts med en praktisk huva som kan justeras för optimal passform och ärmsluten kan även justeras för att den ska sitta på plats under lek. 

Tack vare materialet och designen kan denna jacka användas även vid lite lägre temperaturer, som skyddar även under rejäla regnskurar. 

 • Trendig design 
 • Justerbar huva
 • Material: 100% Polyester
 • Storlekar: 80-120
 • Justerbara ärmslut
4.5/5

Regnbyxorna Rainbow från varumärket Tretorn har designats för att vara kompatibla med dina andra regnjackor. Dessa byxor är även perfekt att trä på ditt barn efter regnskurar, då det finns en stor risk för att ditt barn kommer att hitta vattenpölar under promenaden att hoppa i. Byxorna är helt vattentäta och håller ditt barn torr oavsett regnmängd. 

Rainbow har tillverkats av 100% Polyester, vilket är ett vattentätt och tåligt material som verkligen imponerar. Byxorna har försetts med justerbara hängslen, avtagbara fothällor och tejpade sömmar för att bevara värme och inte leda fukt. 

Tack vare materialet har regnbyxorna en vattenpelare på 8000 millimeter, vilket är optimalt för regnkläder som ska tåla även kraftigt regn. 

  • Vattenpelare: 8000 millimeter
  • Bib modell
  • Material: 100% Polyester
  • Vatten- och vindtäta
  • Bra passform

Bästa Regnkläderna för barn 2021

Varför ska man köpa regnkläder för barn?

Att investera i passande och funktionella regnkläder, kommer inte bara att skydda ditt barn vid lek eller promenader under besvärligt väder. Det kommer även att spara dig massor av tid och tvätt, då materialet är vattentåligt kommer det att skydda kläderna som ditt barn bär under. 

Regnställ, regnbyxor eller regnjacka?

Att välja rätt regnkläder för ditt barn kan vara ganska knepigt, då marknaden har ett väldigt gediget utbud. Vad är egentligen bäst att införskaffa? Ett praktiskt regnställ, skyddande regnbyxor eller en funktionell regnjacka? 

Ja, svaret är att det beror lite på vad du planerar att använda regnkläderna till och hur din vardag ser ut. 

Regnställ ger ett mer komplett skydd och passar längre lekstunder utomhus i regn och går att införskaffa i en mängd olika modeller. De finns både som tvådelade set och som overaller.

Du har sedan valet att införskaffa individuella regnbyxor eller regnjackor som kan kompletteras med varandra eller användas separat. Du kan då skräddarsy valet efter ditt barn och dessa varianter är även enkla att dra på under promenaden om det skulle börja regna. Förvara regnjackan eller byxorna i barnvagnen, redo att användas när helst du önskar. 

Vad ska man tänka på när man köper regnkläder?

När du väljer ut regnkläder för ditt barn är det några saker som du ska kika lite extra på, för att kunna säkerställa att modellen är av hög kvalitet och faktiskt fyller rätt funktion. Detta är då vilket material som regnkläderna är tillverkade av, hur hög vattenpelare som regnkläderna besitter och säkerställ även att modellen du väljer har en god passform. 

Det finns några mer utmärkande material som bra och funktionella regnkläder bör vara helt- eller delvis tillverkade av. Detta är till exempel material som Polyester och Galon®. Båda dessa material är uppskattade för sin vattentåliga och isolerande förmåga, som därmed håller ditt barn varm och torr under aktiviteten utomhus. Dessa material har även en optimal vattenpelare på runt 8000 millimeter. 

Så varför har då egentligen vattenpelaren avgörande betydelse? Hur hög vattenpelare som regnkläderna har, har betydelse för hur stor mängd vatten som kläderna kan stöta ifrån sig. Så detta innebär att om regnkläderna har en vattenpelare på 8000 millimeter, klarar materialets rätsida av ett vattentryck på 8000 millimeter innan det börjar släppa igenom fukt. Vattenpelare börjar på en skala om 2000 millimeter och uppåt, så 8000 millimeter är tillräckligt stor för att skydda ditt barn även vid rejäla regnskurar. 

Passformen har även stor betydelse vid valet av regnkläder för ditt barn. De är menade att användas för lek, så det sista du vill göra är att ge ditt barn en begränsad rörelseförmåga. En bra passform säkerställer också att plagget sitter på plats under leken och förbättrar därför regn- och vattenskyddet.

Övriga funktioner som praktiska fickor, justerbar huva och avtagbara fothällor ger helt klart modellen en extra bonus. Men ovan tre punkter är vad som bör ha särskild betydelse när du väljer vilken modell du vill investera i. Samtliga regnkläder på vår topplista har valts ut för att uppfylla dessa kriterier och ger ett mycket bra skydd vid regn och vind. 

Hur vi valde våran topplista

Genom att välja rätt regnkläder som är väldesignade och konstruerade av vädertåliga och sköna material, kan du hålla ditt barn säker utomhus, samt vara väl förberedd om ni skulle överraskas av regnskurar eller kraftiga vindar. Men för att regnkläderna som du köper ska vara funktionella och hålla vad de lovar är det viktigt att de material som tillverkaren har använt, faktiskt är tillräckligt tåliga och skyddande för att ge ett bra skydd för regn. Detta blev därför den huvudsakliga faktorn, när vi valde ut vilka modeller vi skulle inkludera på topplistan. Utöver detta hade vi även regnklädernas funktioner, utmärkande tillägg och passform i åtanke, då detta bidrar till en bättre rörelsefrihet. Det sista du vill göra är att hämma ditt barn under lek- eller aktiviteter utomhus. För att kunna välja ut passande produkter var det viktigt för oss att basera urvalet på källkritisk fakta och har därför valt att ta del av information från flera framstående hemsidor och bäst-i-test. Några mer avgörande sidor är bland annat Intersports artikel om hur man väljer ut rätt regnkläder och Testfaktas artikel om bästa regnkläder för barn. Målet med vår topplista och artikel är att inkludera någonting för samtliga föräldrar, samt att topplistan ska innehålla lite olika typer av regnkläder för att du ska kunna göra ett val som baseras på din användning.

Sammanfattning

Att investera i tåliga regnkläder kommer inte bara att skydda ditt barn under promenader eller lek utomhus. Då materialet är vattentåligt kommer det även spara dig tvätt och håller ditt barn varm och bekväm. 

Vilken typ av regnkläder som du bör investera i beror dock lite på hur du planerar att använda dem, samt under vilka typer av väderförhållanden som de bör vara designade för att tåla. 

Vi har efter gedigen efterforskning sammansatt en topplista med de utmärkande modeller av regnkläder för barn som vi rekommenderar att du kikar lite närmare på. Topplistan inkluderar både hela set, samt regnbyxor och regnjackor för att du ska kunna göra ett skräddarsytt val. 

Referenser/ källor

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.