Bästa Barnskorna 2022 – Bäst i test Barnskor

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för babyv.se, jollyroom.se, babyland.se, outdoorexperten.se och babyshop.se

Ett par tåliga och bekväma barnskor är en nödvändig investering, för att ditt barn ska kunna leka säkert utomhus med varma fötter. Det är därför viktigt att de skorna du väljer är anpassade för ditt barn och att du väljer rätt storlek och material för att passa tiden på året. Oavsett hur stort eller litet ditt barn är har vi gjort valet av barnskor enklare för dig. Genom att kika på vår topplista där vi listar de bästa barnskorna 2022, kan du göra ett smart val, där material, funktion och passform var i åtanke under urvalsprocessen. Vilken är din favorit?

BarnXpertens Bästa Barnskorna 2022 - Bäst i test

5/5

Vinnaren

Barnskorna Svedby Wp från varumärket Kavat har designats med ditt barn i åtanke. De har en enastående passform, där du kan välja mellan mängder av storlekar från 24-30, för att de ska sitta som gjutna på ditt barns fötter. Utöver detta har de konstruerats med flera utmärkande funktioner, som gör dem till ett vinnande val.

De material som har används är noggrant utvalda för att skydda ditt barns fötter. Sneakern är därför bland annat tillverkad av återvunnen textil och nylon. Därtill har skorna försetts med skrapskydd och ett in- och utvändigt membran som gör skorna 100% vattentäta. Perfekt för dagar där vädret är varierande eller opålitligt.

Svedby Wp har även tillverkats med ett skönt invändigt foder, som gör skorna väldigt värmeisolerande för att kunna användas under kallare dagar. Dessa skor underlättar lek och promenader utomhus i flera väder och är väldigt lätta och sköna att bära.

 • Utrustad med skrapskydd
 • Material: Återvunnen textil, nylon
 • Skön passform
 • 7 olika storlekar
 • 2 olika färgkombinationer
4.8/5

Kängan Nymölla från varumärket Kavat, har tillverkats i sköna och tåliga material. Dess design är även väl genomtänkt och ger ett väldigt sött helhetsintryck. Skornas material och kvalitet gör dem till ett långlivat val, som bevarar sin passform i flera år. Perfekt exemplar för dig som planerar en lite större familj och där produkterna du köper ska vara stilrena och hållbara för att kunna användas av samtliga av dina barn. 

Barnskorna har tillverkats av ett miljövänligt och hållbart Eco Performance-läder, som även uppskattas för sin förmåga att avvisa vatten och fukt. Lädret ger även en god andningsförmåga och formar sig efter barnets fot, för att sitta som en smäck. För att skorna ska sitta lite extra skönt har de försetts med ett praktisk resårband, som även gör det enklare att ta på och av skorna. 

Nymölla är ett mycket väldesignat exemplar och en bra investering för barn med fötter i storlek 22. 

 • Vattenavstötande
 • Material: Eco Performance-läder
 • Bra andningsförmåga 
 • Diskreta färgnyanser
 • Storlek 22
4.7/5

Tex är en rejäl stövel från varumärket Bisgaard, som är konstruerad för att kunna användas i flera olika väder. De är särskilt designade för att användas i lite kallare temperaturer och har försetts med ett invändigt ullfoder som är skönt och värmeisolerande. För att skorna ska bevara värmen har utsidan tillverkats av slitstark läder. 

Stövlarna har även försetts med varumärket Bisgaards patenterade TEX-membran. Detta ger skorna en förbättrad fukt- och vattenavstötande förmåga. Membranet hjälper även till att leda bort överskottsvärme och dålig lukt, för att skorna ska hållas fräscha längre. 

Några andra utmärkande saker med dessa stövlar är att de har förstärkts i hälen, vilket ger extra stöd åt ditt barns fötter och förhindrar olyckor. 

 • Storlek: 28
 • Foder: Ull
 • Leder bort fukt
 • Robust design
 • Patenterat TEX-membran 
4.6/5

Eli är en robust känga från varumärket Bisgaard, som har försetts med Bisgaards patenterade TEX-membran. Detta ger skorna flera fördelar, däribland säkerställer det att fukt eller kyla inte tar sig in skorna och ditt barn kan därför leka hela dagen utomhus, med varma och sköna fötter.

Bisgaard har tillverkat denna vinter modell av naturligt läder, i enlighet med varumärkets Eco Care. Lädret har sedan kombinerats med gummi för att ge dig barn ett bra grepp, samt ett invändigt foder i bomull och ull som bevarar värmen och leder bort dålig lukt.

För att vara ett säkert och mer miljövänligt val är skorna tillverkade helt utan krom, kemikalier eller metall. Letar du efter ett par vinterkängor av mycket hög kvalitet, så rekommenderar vi att du kikar lite extra på Eli.

 • Storlek: 20
 • Patenterat TEX-membran
 • Leder bort fukt
 • Bra grepp
 • Mjukt foder i ull, bomull
4.5/5

Reima har designat dessa stilrena och snygga barnskor vid namn Reimatec. De är ämnade att vara lättskötta och vattentåliga för att de ska hålla sig fräscha längre. Tack vare kardborrespännen är de dessutom väldigt lätta att ta av och på. 

Reimatec är designad för blött väder och för att ditt barn ska kunna leka i vattenpölar utan några begränsningar, är dessa sneakers designade för att kunna tvättas i maskin. Dock på maximalt 30 grader för att skorna ska bevara sin passform. 

Skorna är tillverkade av en blandning av polyamid, polyester och polyuretan. Sulan har tillverkats av gummi för att ge ditt barn ett bra grepp när det är slaskigt och blött ute. Ett par tuffa skor som passar till flera olika kläder. 

 • Storlek: 32 eller 33
 • Kan tvättas i maskin
 • Greppvänlig sula
 • Bra passform 
 • Höstskor 

Bästa Barnskorna 2022

Hur väljer man rätt barnskor?

Barns fötter växer så det knakar och behöver ofta bytas ut för att sitta som ett smäck och vara sköna att använda. För att du ska kunna säkerställa att du investerar i rätt storlek, samt att de skor som ditt barn använder har en optimal storlek, är det viktigt att du mäter ditt barns fötter ofta. Beroende på barn, kan fötterna växa väldigt oregelbundet, vilket gör att det egentligen inte finns någon tumregel vid köp av barnskor. 

När ditt barn promenerar så rör sig foten mer än hos vuxna och det är därför viktigt att skorna har lite extra längd till godo, för att vara sköna och bekväma. Detta är även viktigt, då det gör att du inte behöver köpa nya skor lika ofta utan ditt barns fötter har plats att växa en aning innan modellen bör bytas ut. Oavsett vilken typ av sko du köper, ska skorna vara cirka 1.5-2 centimeter större än foten. 

Om du har köpt ett par för stora skor, finns det mängder av olika inlägg och sulor som du kan köpa till. Det går också bra att komplettera skorna med en strumpa, för att ge en optimal passform. 

Sandaler, sneakers eller kängor?

Vilken typ av sko som du behöver kika på ska baseras på två faktorer. I vilka väder ska de användas och hur stort är ditt barn?

Dessa tre skomodeller är de mer förekommande hos barn och är samtliga designade med bra material och en god passform som ger stöd åt ditt barns fot. Dock är sandaler lättare och tunnare för att passa bättre under årets varmare månader.

Sneakers eller kängor är designade för att vara mer tåliga och vattentäta, för att i sin tur kunna användas när vädret är mer varierande. Med fukt- och vattentäta material är de ett perfekt inköp för lek i snö eller regn. Fördelen med kängor är att de går upp något högre och ger extra stöd åt ditt barns anklar, vilket kan förhindra feltramp. 

Vad ska man tänka på vid köp av barnskor?

Förutom att du såklart måste välja rätt storlek och modell för tiden på året är det ytterligare några saker som du bör kika på, för att kunna göra den allra bästa investeringen. Detta gäller då framförallt val av material och skornas passform.

Materialet ska vara anpassat efter vädret och ha värmeisolerande egenskaper, samtidigt som överskottsvärme ska avledas för att skorna inte ska bli fuktiga. Detta kan leda till att ditt barn fryser, men gör också att skorna inte håller sig fräscha särskilt länge. Några exempel på material som är både värmeisolerande och även har en bra andningsförmåga är polyester och läder. Detta gör dem till två populära material för vinter- eller höstskor som därmed ska vara tåliga och vattenavstötande. Om skorna är försedda med ett extra membran som gör skorna ännu tåligare, är detta helt klart en stor bonus. 

En bra passform är viktigt för att ditt barn ska kunna leka obehindrat och bekvämt. Att inhandla rätt storlek är såklart A och O, men det är även bra om skorna formar sig efter ditt barns fötter och bevarar passformen. Inlägg eller sulor som balanserar ut vikten och ger extra stöd ger också skorna en förbättrad passform. 

Några andra viktiga egenskaper och funktioner är att skorna är enkla att ta av och på. De ska gärna vara försedda med kardborrespännen, för att ditt barn även själv ska kunna justera skorna. Om skorna är tåliga och hållbara, kan de med fördel användas av samtliga av dina barn, eller doneras till en vän eller släkting. Detta gör då skorna till ett prisvänligt val och fördelen är också att det är ett mer miljövänligt val då de kan återanvändas år efter år. 

Hur vi valde våran topplista

Att köpa rätt barnskor kan vara knepigt, varav vi har lagt stor vikt vid att inkludera fakta och information som ska vägleda till att kunna göra ett bättre val. Innan vi valde ut vilka produkter vi skulle inkludera, var det således viktigt för oss att läsa recensioner, blogginlägg och expertutlåtanden från Trygg Hansa och Barnskospecialisten, för att de skor och fakta som inkluderas ska vara baserad på källkritisk information. När vi valde ut de barnskor som vi skulle inkludera och nämna på topplistan, var det framför allt tre funktioner som vi hade i beaktning lite extra. Detta var passform, material och hållbarhet. En bra kombination av dessa tre, skapar en sko som är tålig och som bevarar sin passform. Att investera i rätt sko gör inte bara att ditt barn känner sig mer bekväm. Det ger även ditt barns fötter en chans till att växa och du kan spara pengar i det långa loppet. Så innan inköp, var noga med att mäta ditt barns fötter för att kunna säkerställa en god passform.

Sammanfattning

Barns fötter växer ständigt och ibland kan det vara svårt att avgöra vilken storlek och modell som lämpar sig bäst för ditt barn. Oavsett vilken typ av sko du väljer är materialet och skornas passform viktigt att ha i åtanke. Skorna ska även vara designade för rådande väder och skydda ditt barns fötter från regn och fukt. Letar du efter ett par sneakers, eller kanske ett par mycket bekväma kängor för årets kallare månader? På vår topplista kan du hitta din nya favorit, som skyddar ditt barns fötter, samtidigt som det inspirerar till timmar av lek utomhus. 

Referenser/ källor

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.